26 Temmuz 2013

Cüret Etme İhtimali

Ahmet Özhan başta olmak üzere bir çok ünlü üyesi bulunduğu bilinen, Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Ali Taran ve Athena Gökhan gibi ünlü isimlerin de ziyaret ettikleri söylenen Cerrahi Tarikatı'nın postnişini Ömer Tuğrul İnançer'in hamile kadınların sokakta dolaşmalarını terbiyesizlik olarak nitelendiren sözleri kafamı fena karıştırdı.

Kitaplarına, internetteki videolarına göz atmışlığım, televizyonlardaki sohbetlerine kulak kabartmışlığım da vardır. Bu sebeple, bugüne kadar duruşunu beğendiğim bu "zeki ve hoşgörülü tasavvuf düşünürünün" böyle bir hata yapmasını mümkün görmüyorum.

Bulunduğu makam sebebiyle insanların sevgi ve saygısını kazanmış olan İnançer'in, uygun ortamı yakaladığında -uygun iklim de sağlanmışsa- birden bire, rahatlıkla "gizli bir gündeme" hizmet ettiği düşünülebilecek düşüncelerini hoyratça ifade eden adamlardan biri olduğunu düşünmek de istemiyorum.

Fakat bu ihtimal, yani mahallenizdeki ya da arkadaş çevrenizdeki hoşgörü abidesi, karşıt görüşte olan birisinin, kitaplarını okuduğunuz, katılmasanızda düşüncelerine saygı duyduğunuz tonton amcanın ya da nur yüzlü teyzenin bir gün aniden kendisinde, bedeninize, hayatınıza dokunacak cüreti bulması ihtimali maalesef bir Türkiye gerçeği olarak tüm mide bulandırıcılığıyla karşımda dikiliyor.