15 Ocak 2016

Kasap Döner Nereye

Kasap Döner'i o kadar sevmeme rağmen maalesef izledikleri gereksiz şiddet ve cinsellik içeren reklam politikalarını üzülerek şaşkınlıkla izliyorum. Bu sergiledikleri tavırla, belki dünyaya açılabilecekleri gayet şık bulduğum dükkan konseptini ve sundukları gayet başarılı bulduğum lezzeti çöpe atıyorlar.

Amerikan bayrağı şeklinde boyanmış dudaklı kadının ağzına döner dürüm veren, kovboy şapkasını, Amerikan Futbolu topunu, toplumumuzda maçlarda, kavgalarda aşırı şiddetin simgesi olmuş döner bıçağıyla ikiye bölen "ultra yaratıcı" reklamlardan sonra bence Amerika'da bir şube açma vizyonları olmadığını da sergilemiş oluyorlar. Ayrıca "Hamburger çocuklarına yedirmeye geliyoruz!" sloganını da gereksiz buldum. Amerika'da mı açıyorsun dükkanı diye sorarım. Bu ülkede çocuklar zaten döneri severler, döner yerler. Hamburgerin sunumu, dükkanların konsepti ve sunulan hediyeler vesaire çocukları cezbettiğinden meyil o tarafadır. 

Düşünsenize bir tarafta palyaçolarla, oyun parklarıyla, çeşitli hediyelerle, zengin mönülerle, rengarenk dükkanlarla hamburger satan Amerikan fast food dükkanları diğer tarafta elinde döner bıçağıyla bir ülkeyi kendine rakip seçmiş ve rakip gördüğü ülkenin kültürünün önemli simgeleri olan amerikan futbolu topunu, kovboy şapkasını keserek, bir kadının ağzına dürüm vererek, sana yedirmeye geliyoruz diyen bir zihniyet!!!

Dilerim çocuklar bu anlayışı, yaklaşımı seçmezler.


Neyse oldu olacak bundan sonra bir de meydanlarda Amerikan bayrağı yaktılar mı tamamdır! 

Aynı acansla, aynı vizyonla devam!!

Yazık!